Zonnegroeten

Zonnegroeten
Zaterdag 4 september

13:30 – 15:30 uur

In deze 2 uur durende workshop gaan we de diepte in! Je leert hoe je de houdingen op een juiste en veilige manier uitvoert en hoe je van de ene houding naar de andere houding vloeit. Na de workshop kan je vol vertrouwen de Zonnegroet thuis of in de les uitvoeren!

De Zonnegroet is de basis van verschillende vormen van Yoga, waaronder Flow yoga. Het heeft een opwekkend effect en warmt het lichaam op. Zonder warming- up aan je yoga practice beginnen vergroot het risico op blessures. Om je lichaam zo goed mogelijk op te warmen kan je het beste voorwaartse én achterwaartse houdingen uitvoeren. En deze houdingen zijn nu precies onderdeel van de Zonnegroet!

De Zonnegroet kan je als warming-up gebruiken voor de rest van je yoga beoefening of doe alleen een paar Zonnegroeten om het positieve effect op lichaam en geest te ervaren.

De workshop

Tijdens de workshop behandelen we de houdingen van Zonnegroet A en B. We besteden aandacht aan de positionering van de handen, voeten, armen en benen en het gebruik van de ademhaling. Vanuit die basis gaan we kijken naar de verschillende opties van de houdingen, zodat je de Zonnegroet kan aanpassen naar jouw unieke lichaam en behoeften. Door het juist uitvoeren van de houdingen word je je bewuster van je lichaam, en beperk je de kans op klachten en blessures.

Voor wie?

Voor iedereen die wil leren hoe je de basishoudingen van de Zonnegroet op een juiste manier kan uitvoeren. De workshop is geschikt voor beginners als voor gevorderden die al langer yoga beoefenen.

Na de workshop:

– weet je hoe je meer uit je Zonnegroet haalt en hoe je blessures voorkomt;

– heb je de kennis om de Zonnegroet aan te passen naar jouw behoeften en mogelijkheden;

– kan je voortaan elke ochtend naast je bed een paar Zonnegroeten doen!

Jouw docent Nancy:

Nancy heeft een passie en liefde voor yoga en runt samen met Judith met heel veel toewijding Juna yoga. Yoga geeft haar de ontspanning, kracht en energie om zoveel mogelijk ballen omhoog te houden in haar drukke gezinsleven als moeder van 3 jonge kinderen. Naast het runnen van Juna yoga is ze Mastertrainer bij de Yoga Academie van de AALO. Door haar jarenlange achtergrond als trainer weet ze als geen ander kennis en enthousiasme over te brengen. Ze kijkt er enorm naar uit om je te begeleiden tijdens deze workshop!

Aanmelden