Workshop: Hoofdstand

Hoofdstand
20 september

19:30 – 21:30 uur

Wil je de hoofdstand (beter) leren? Wil je de hoofdstand veilig opbouwen en thuis oefenen? Kom dan naar deze workshop op vrijdag 20 september van 19:30 tot 21:30!
 
De hoofdstand (Sirsasana) wordt ook wel de koning onder de asana’s genoemd, doordat de houding veel concentratie en (lichaams)bewustzijn vereist.
Deze houding biedt letterlijk een nieuw perspectief. Als je op je hoofd gaat staan, zet je ook je vaste overtuigingen op de kop. Dat geeft nieuwe inzichten. Net als de meeste inversies en armbalanshoudingen, is deze oefening ook een uitdaging om je angst (om te vallen) aan te gaan.
 
Met de hoofdstand train je kracht en balans, zowel fysiek als mentaal. De kracht in de armen wordt gebruikt om je lichaam grotendeels te dragen en je core zorgt voor stabiliteit en balans. Je lichaam wordt vooral gedragen door de onderarmen en voor een (heel) klein gedeelte op de kruin. De houding zorgt voor een betere doorbloeding, hormoonbalans en spijsvertering.
 
Voordat we aan de hoofdstand beginnen werken we aan kracht en focus in je lichaam en geest. We bouwen het langzaam op, zodat je ook het vertrouwen krijgt om onder begeleiding op je hoofd te gaan staan. Door je te concentreren, je te richten op het hier en nu, kan je de hoofdstand zo goed mogelijk uitvoeren.
 
Let op: het doel van deze workshop is om je de juiste tools te geven zodat je na afloop op een veilige manier thuis of in de studio verder kan oefenen.
 
De workshop wordt gegeven door Judith Jansen en Nancy Hageman van Juna yoga Ze delen beiden met veel liefde en persoonlijke aandacht hun passie voor yoga.
 
Voor wie?
Turn it upside down met deze 2 uur durende workshop die geschikt is voor iedereen met yoga ervaring. Heb je nekklachten of ben je zwanger? Dan kan je deze workshop beter over slaan.
 

Kosten:
€ 25,-  leden
€ 30,-  niet leden

Juna geeft je ruimte!

leden

 

niet leden