Qigong

Juna yoga Qi Gong

Qigong workshop

Zaterdag 30 juni 2018: 14.00 – 16.30 uur

Wil leren om meer in je eigen kracht staan, je fitter én gelukkiger te voelen? Geef je dan op voor deze kennismakingsworkshop Qigong!

In deze workshop van 2,5 uur krijg je een korte uitleg over wat Qigong is en over de energiebanen die hierbij worden aangesproken. Daarna ga je Qigong ervaren in je eigen lichaam en krijg je tevens een korte sequence aangereikt die je thuis kunt oefenen om je levensenergie beter te laten stromen.

Met Qigong, een vorm van Chinese yoga, wordt gewerkt met qi, de levensenergie die in de yogaleer prana wordt genoemd. Door de oefeningen, die rustig en met aandacht worden uitgevoerd, zal de qi overvloedig en vrij door je lichaam gaan stromen. Qigong betekent het beheersen van en werken met levensenergie. Het is een eeuwenoude Chinese bewegingsleer die de algehele gezondheid (body, mind and soul) sterk verbetert. Je wekt zelf Qi op, met verbazingwekkende resultaten! Door de actieve oefeningen word je lenig, werk je aan spieropbouw en het zenuwstelsel én je ademhaling versterkt. De circulatie van lymfevocht, spijsvertering en energiestroom komt in balans. Waardoor je ontspannen wordt, je concentratie verbetert en je een betere gezondheid krijgt. Het is eenvoudig aan te leren en gewoon heel leuk en lekker om te doen.

Docent: Donald van Reeven
Hij is geboren in 1958 en trotse vader van een dochter. In zijn loopbaan heeft hij een brede ervaring opgedaan als manager, trainer en coach. Naast zijn professionele loopbaan, heeft hij zich gedurende 20 jaar ontwikkeld in Qigong. Hij heeft les gehad van verscheidene Chinese grootmeesters. Qigong is een belangrijk onderdeel in zijn dagelijks leven geworden en in zijn proces van spirituele groei. Het geeft hem kracht, innerlijke balans en een goede gezondheid. En daarnaast geeft het hem respect en verbondenheid voor alles wat leeft en groeit op onze aarde. Je kunt een kijkje nemen op zijn website www.qigongvitaal.nl

 

Voor wie?

Iedereen

 

Kosten

€ 39 (leden € 30)