Retreat Yogaweekend Zeeland

Nancy Hageman

Yogaweekend Zeeland
De Schouw

15-17 november 2019

Dit jaar gaan we naar Kuuroord De Schouwin Zeeland. Een prachtige plek, waar bij slecht weer ook meer dan genoeg te doen is. Naast yoga krijg je heerlijk te eten en is er een sauna!

Het programma: Yin & Yang Yoga 

Yin en Yang zijn twee tegenovergestelde energieën die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Yang heeft de kwaliteit van kracht en dynamiek, terwijl yin de kracht heeft van verstilling. Het een kan niet zonder het ander en deze energieën zijn continue in beweging.

Dit weekend combineren we beiden vormen van yoga in één les. De combinatie geeft je de mogelijkheid om goed naar je lichaam te luisteren, in stilte en beweging. Zo ontstaat een mooie en energierijke balans tussen lichaam en geest. Tijdens het krachtige, dynamische Yang gedeelte word je uitgenodigd én uitgedaagd de energie in het lichaam te laten stromen. Je beweegt krachtig en soepel en laat het lichaam als het ware dansen op je ademhaling. Tegelijkertijd breng ik je af en toe bewust naar de stilte om letterlijk te voelen wat er zich in je afspeelt. Tijdens het zachte liefdevolle Yin gedeelte word je uitgenodigd om je spieren zo veel mogelijke te ontspannen, waardoor je ruimte in je bindweefsel, pezen, banden en gewrichten krijgt. Er ontstaat ruimte in je hoofd en hart, door je gedachten en gevoelens te observeren. Je leert te zijn met wat is er NU is.

De lessen worden zo gegeven dat het voor iedereen toegankelijk is en je zowel mét als zonder yoga ervaring voldoende inspiratie en inzichten uit de lessen kan halen. Daarnaast word je je bewust dat yoga ook naast de mat plaats vindt. In de prachtige omgeving kan je reflecteren op je ervaringen en inzichten delen. In alle rust en ruimte.

In iedere les is er aandacht voor de adem, mindfulness en meditatie. Na de les voel je je energiek en ontspannen tegelijkertijd. Tijdens dit weekend is er veel persoonlijke aandacht, ruimte om lekker jezelf te zijn en te genieten van elkaar en de natuur!

Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma’s van dit weekend.

Onze Nancy Hageman zal de yogalessen dit weekend verzorgen. Haar lessen zijn puur, mindful, down to earth en altijd anders. Ze improviseert graag en past haar lessen aan op de energie van het moment.  Met haar stem neemt ze je mee in een krachtige, dynamische en meditatieve flow en tijdens de Restorative/Yin lessen begeleid ze je zoveel mogelijk naar binnen om in stilte te zijn in het moment.

Locatie, kosten en aanmelden
https://www.myownretreat.com/nancy-hageman.