Special:Yin

Kerst Special: Winter Yin Yoga
21 december 2018

19:30 – 21:00 uur

All i want for Christmas is: yoga!
Stress en druk zo vlak voor de feestdagen?
Dan is dit een mooi moment voor jou, om helemaal te ontspannen en tot rust te komen. Doe mee met een heerlijk zachte en diep ontspannende yin yoga sessie van 1,5 uur. Tijdens deze sessie staat het water element vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) centraal.

Yin yoga is een rustige en toch intense vorm van yoga. Het netwerk van bindweefsel, pezen en banden, die alle organen, spieren en gewrichten van het lichaam omvat, wordt ermee bewerkt en versterkt.
De asana’s (houdingen) houden we een paar minuten aan, meestal zittend en liggend. Door langere tijd in de houding te blijven kan het lichaam diep ontspannen en kunnen spanning en blokkades worden opgeheven.

De winter is in de natuur, de meeste verstillende yin periode van het jaar. De bomen hebben hun bladeren los gelaten om hun energie te sparen, water bevriest en dieren trekken zich terug of houden zelfs een winterslaap. Terwijl wij juist in de maand december druk in de weer zijn met allerlei festiviteiten.

In ons lichaam manifesteert het water element zich in de nieren en blaas. We doen houdingen die specifiek deze meridianen stimuleren. Je komt tot rust, vind harmonie en je energie wordt aangevuld.

Kortom deze Winter Yin is een prachtig moment om tot jezelf te komen; je terug te trekken en te herstellen.

Voor wie?
Toegankelijk voor iedereen, ervaring is niet nodig.

Wanneer?
Vrijdag 21 december van 19:30-21:00

Kosten:
€ 18,-  (leden: € 15-)

Juna geeft je ruimte!