Samantha Forcey

Samantha Forcey pilates docente

Sterk en gezond lichaam

Door een knieblessure heb ik mijn passie voor hoge impact sporten en mijn training voor de marathon aan moeten passen. En zo heb ik Pilates ontdekt.

Naast dat Pilates mijn lichaam heeft geholpen om te herstellen van 2 zwangerschappen, heeft het mijn lichaam in balans gebracht, mijn spieren versterkt en dagelijkse pijntjes verdreven. Deze manier van trainen proefde naar meer en ik besloot om terug de schoolbanken in te gaan. Ik heb mijn level 3 Anatomie en Fysiologie en mijn STOTT Pilates instructeur certificaat behaald.

Snel ontdekte ik een nieuwe passie: mensen helpen hun lichaam te bewegen en te laten herstellen van pijn als gevolg van blessures en operaties. Ik ben gefascineerd door fascia (bindweefsel). Hoe het soms tegenwerkt en de andere keer juist samenwerkt met het lichaam. Om mezelf nog verder te ontwikkelen in deze materie heb ik mij gekwalificeerd als MELT METHODE instructeur en Rossiter Stretching System Beoefenaar.

Deze kwalificaties geven mij de mogelijkheid mijn cliƫnten snel en effectief te verlossen van pijn zonder tussenkomst van medicatie of operatie. Al deze methodes complimenteren elkaar en helpen jou te bewegen zonder pijn of beperkingen. Mijn opgedane kennis over hoe het menselijk lichaam werkt en hoe alles met elkaar verbonden is, geeft mij de mogelijkheid de oefeningen aan te passen aan ieders behoefte. Je bent dus verzekerd van een fijne en uitdagende training, ongeacht de vorm van je lichaam, een blessure of eventuele pijn.

Ik heb een enorme drive om anderen te helpen om op een gezonde manier te bewegen, energie en zelfvertrouwen op te bouwen en te verlossen van pijn. Naast dat ik mijn werk heel serieus neem en zeker wil zijn dat iedereen een optimale workout heeft in een veilige omgeving, is het voor mij belangrijk plezier te hebben tijdens de trainingen. Ik zie er naar uit om mijn passie met jou te mogen delen en jou te helpen een gebalanceerd, sterk en gezond lichaam te krijgen.