Restorative yoga

Door voelen, ademen, observeren en ontspannen help je je lichaam om spanning, stress en weerstand los te laten. De houdingen worden zorgvuldig opgebouwd en er is alle tijd en aandacht om in een houding te komen. Door het gebruik van o.a. kussens, dekens en blokken zoeken we de maximale ontspanning op.

Vergis je niet in het effect van deze zacht vorm van yoga. De houdingen werken diep door in het lichaam. Het werkt bloeddruk verlagend, brengt de hormonen in balans en het immuunsysteem wordt geactiveerd. Daarnaast worden spieren, gewrichten, pezen en bindweefsel soepeler. Wanneer we ontspannen en rusten, bereiken we het parasympatisch zenuwstelsel en wordt het zelf herstellend vermogen van ons lichaam geactiveerd. Ultieme ontspanning en daarmee herstel als resultaat.

Deze les is geschikt voor iedereen die wil werken aan het verlagen van stressklachten en/of diep wil ontspannen. Ervaring met yoga is niet nodig en leeftijd is niet belangrijk. Ook bij blessures en/of chronische klachten kunnen we de houdingen passend maken.

stress relief

Rooster