Ilse van Zanten

Ilse van Zanten

Yoga verandert je leven

Enkele jaren terug ben ik op doktersadvies yin yoga gaan beoefenen. In die tijd was ik op elk vlak prestatiegericht, perfectionistisch en werd ik geleid door de klok. Van terugschakelen was geen sprake en bij hoe het eigenlijk met mij ging, stond ik eenvoudigweg nooit stil.

Stilte zoeken, niets hoeven presteren, het was even wennen, maar al snel was ik om door de positieve effecten van het beoefenen van yin yoga. Kort daarna heb ik de yin yogadocentenopleiding gevolgd bij Yogadreams in Zaandam.

Yin geeft gelegenheid voor zelfonderzoek. Dat is soms spannend. Maar je leert jezelf kennen en accepteren. Patronen worden zichtbaar. Door ze te herkennen, er te laten zijn in plaats van te onderdrukken, lost weerstand op in acceptatie.

Doordat poses langdurig worden aangehouden, kan je vertragen. In de stilte kan je opgebouwde spanning loslaten en je gedachtestroom tot rust brengen.

Het fascineert mij dat lichaam en geest zo sterk met elkaar verbonden zijn dat ze elkaar beïnvloeden. Als je je hiervan bewust bent, heb je de tools voor verandering in handen!

Yin yoga doet mij nog steeds zo veel goeds, ook in mijn dagelijks leven, dat ik dit als docente graag deel met jou. Het maakt me heel blij als je geniet van de les en er daarnaast iets aan zou hebben buiten de les. Want yoga begint pas echt als je van de mat afstapt!

Ik kijk uit naar je komst! Liefs, Ilse

TEAM